Съобщение

На 18.03.2021 г. доц. Евгени Григоров, Заместник Министър на здравеопазването посети РЗИ-Благоевград. Срещата е по повод хода на ваксинационния процес и изпълнение на ваксинационния план за област Благоевград. Извърши се проверка в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград и помещението, в което се съхранява фризера за съхранение на ваксините при / – 70/ градуса. Обсъдиха се въпроси относно доставките на ваксини за област Благоевград и тяхното разпределение между имунизационните кабинети в областта. В РЗИ-Благоевград са имунизирани всички желаещи участници от РИК, СИК, информационно обслужване и СИЕЛА, във връзка с предстоящите парламентарни избори на 04 април 2021 г.
Проведе се и съвместна среща на зам. министъра доц. Григоров, управителя на МБАЛ Благоевград д-р Митев и директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов. Дискутира се натовареността на болничните легла за лечение на COVID-19, наличността и необходимостта от лекарствени продукти и лични предпазна средства за МБАЛ-Благоевград. Посетен бе и имунизационния кабинет в МБАЛ –Благоевград.
Проведе се и среща с областния управител на област Благоевград г-н Бисер Михайлов, по повод провеждането на парламентарните избори в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19.